Latviešu populārā mūzika

Arnis Graps. Jubilejas koncerts "Mana dzīve - mūzika!"

Arnis Graps ir dzimis Alūksnē un absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmiju 1997. gadā, kā klarnetists (pedagogs Uldis Plēpis).

Graps sāka savu mūzikas ceļu Alūksnes mūzikas skolā pie klarnetes spēles skolotāja Sandora Līviņa. Vēlāk pabeidzis Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vissskolu, jau kā izpildītājmākslinieks, pūtēju orķestra diriģents un klarnetes spēles skolotājs.

Mūzikas akadēmijas laikā strādājis valsts deju ansamblī ”Daile”, pūtēju orķestrī “Rīga”, Nacionālo Bruņoto spēku orķestrī, ticis aicināts iespēlēt saksofonu un klarneti daudzām Latvijas izpildītāju dziesmām.

Darbojies grupās “Solo”, “Senči”.

Muzicējis Zviedrijā, Vācijā, Norvēģijā, Dānijā, Šveicē, Itālijā.

Mūzikas vidusskolu laikā saksofonu iemācījās pašmācības ceļā, iespaidojies no čehu saksofonista Fēliksa Slovačeka un itāļu saksofonista Fausto Papeti izpildīšanas manieres.

Pašlaik strādā Balvu Mūzikas skolā par klarnetes un saksofona pedagodu. Brīvdienās spēlē dažādos kultūras pasākumos un privātos sarīkojumos, visā Latvijā un arī ārzemēs.

Koncertā Arnim pievienosies draugi – pianists un sintezatora spēles meistars Gundars Dzenovskis, perkusionists Ingus Matisāns, kā arī citi mākslinieki.

Programmā skanēs populāras ārzemju un latviešu estrādes dziesmas.

Balvu Kultūras un atpūtas centrs,
Brīvības iela 61, Balvi, LV-4501
Svētdiena,
12. maijs, 17:00
Novērtē: