Gastronomijas pasākumi

AUGam ēdiena svētki - vasara 2024

14. jūlijā, svētdien, Āgenskalna tirgū no plkst. 11 līdz 19 norisināsies šī gada lielāki augu valsts svētki Latvijā. Ēdiena svētkos “AUGam” apmeklētāji vienuviet varēs nobaudīt dažādus augu valsts uztura ēdienus – burgerus, picas, saldējumus, sojšliku, smalkmaizītes, kā arī piedalīties lekcijās un meistarklasēs. Svētku izskaņā mūziķes Keitijas Bārbales koncerts.

Lai iepazīstinātu rīdziniekus un Rīgas viesus ar videi un dzīvniekiem draudzīgu ēdienu, biedrība “AUGam” sadarbībā ar Āgenskalna tirgu 14. jūlijā rīko ēdiena svētkus, kurā pulcēs vairāk nekā 15 uzņēmumu, kas visas dienas garumā pasniegs dažādus vegāniskus ēdienus.

Savu dalību “AUGam ēdiena svētkos” apstiprinājuši tādi dalībnieki kā kafejnīcas "Nata Cafe" un "Mazā Terapija", burgernīcas "Furious Foods" un "Vegstop.lv", picu ceptuve "Picas projekts", beķereja "Foxy's Bake Shop", austrumu virtuve "2 Eat falafel & hummus restaurant", saldējumu ražotāji "Avenei", "Bliss Gelato" un "Mi Gelato", sierotava "LifeTree Cheese", maizes ceptuve "Zaļā maize", riekstu un sojas kefīra ražotāja "Gutopia", kombučas darītava "Rudy’s Kombucha", alus darītava "Nurme".

Svētku rīkotāja Marta Turkopule no biedrības “AUGam” stāsta: “Šogad ļoti priecājamies AUGam ēdiena svētkus rīkot vēl nebijušā vietā - Āgenskalna tirgū, un vēl nebijušā formātā - ar meistarklasēm, lekcijām un koncertu svētku noslēgumā. Viena lieta tomēr ir nemainīga katros svētkos, būs gardi ēdieni, tāpēc tiekamies svētdien Āgenskalnā!”

Paralēli ēdienu tirdziņam Āgenskalna tirgus 2. stāva kopienas virtuvē "RE CEP TE" norisināsies ēdiena gatavošanas meistarklases. Pagalma teritorijā esošajā stikla siltumnīcā apmeklētāji varēs klausīties lekcijā un diskusijā.

Programma:
11.00–19.00 | pagalmā | ēdiena tirdziņš

12.00–13.00 | Virtuvē RE CEP TE | meistarklase ar kulinārijas kursu Vegus.lv vadītāju Ditu Lasi

13.00–13.40 | SILTUMNĪCĀ | lekcija ar Pasaules Dabas fonda Klimata vēstnieci 2024. gadā Dr. Ģeogr. Guntu Kalvāne "Caur augļiem un ogām uz klimatu un otrādi"

14.00–15.00 | Virtuvē RE CEP TE | meistarklase ar ēdienu entuziasti Marutu Rampāni "Zerowaste virtuvē jeb bezatlikumu gatavošana" Pieteikšanās šeit!

15.15–16.30 | Virtuvē RE CEP TE | meistarklase ar uztura zinātnieci Kristīni Štikāni "Kā našķoties veselīgi?"

16.30–17.30 | SILTUMNĪCĀ | diskusija “Zvērināti Augu valsts pilsoņi”, ar dzīvnieku tiesību aktīvistu, radio raidījuma “Zootēka” veidotāju Sandri Ādmini, kino režisori Alisi Zariņu un pilspētnieku Mārtiņu Eņģeli.

18.00–19.00 | Keitijas Bārbales koncerts

Pasākumu rīko biedrība "AUGam", kuras mērķis ir veicināt augu valsts uztura pieejamību un ilgtspēju Latvijā. Ieeja pasākumā ir bez maksas, un gaidīts būs ikviens, arī ģimenes ar bērniem un mājdzīvnieku saimnieki. Plašāka informācija par svētkiem un dalībniekiem pieejama biedrības “Facebook” un “Instagram” profilos.

Āgenskalna tirgus,
Nometņu iela 64, Rīga, LV-1002
Svētdiena,
14. jūlijs, 11:00
Novērtē:

Organizatora ieteiktie