Klasiskā mūzika

BEZGALĪBAS KRELLES. 8 PASAULES PIRMATSKAŅOJUMI

Bezgalības krelles

Latvijas Radio koris
Diriģents Kaspars Putniņš

Programmā - komponistu Platona Buravicka, Andra Dzenīša, Ērika Ešenvalda, Annas Fišeres, Jura Karlsona, Artura Maskata, Edgara Mākena un Santas Ratnieces jaundarbu pirmatskaņojumi.

Rakstniece Nora Ikstena par jauniestudējumu saka šādi: “Saules sistēmā dzīvo astoņas planētas- Merkurs, Venēra, Zeme, Marss, Jupiters, Saturns, Urāns, Neptuns. Katra no tām ir unikāla Radītāja un visuma dāvana. Noslēpumaina, mītiem un leģendām apvīta, joprojām maz izpētīta. Skaitli 8 noliekot līmeniski iegūstam bezgalības simbolu. Zeme šajās bezgalības krellēs ir pērle- vienīgā uz kuras dzīvo un pastāv cilvēks. Kāds būtu šīs ļaužu planētas vēstījums pārējām māsām un brāļiem kosmosā? Karstajai, sievišķajai Venērai, kas griežas pulksteņa rādītāja virzienā, laika Dievam Saturnam, vīrišķības bastionam Merkuram, kuri tikšķ pretēji, bezgalīgajām debesīm Urānam, ūdeņu valdniekam Neptūnam, miera , gaismas un spēka avotam Jupiteram, kara sarkanā plankuma plosītajam Marsam?

Kādos vārdos, valodu bābelē to ietērpt, kādā mūzikas spēkā cildināt? Astoņi akrostihi- vienlaikus tieši un kodēti vēstījumi saules sistēmas planētām iecerēti kā pateicība un brīnums par mūsu esību šajā bezgalības pieturvietā- Zeme. Akrostihā no augšas uz leju lasot pirmos burtus, salasām vārdu, kas bija iesākumā. Vārds, mūzika - mūsu izteiksmes forma, lai priecātos, atcerētos, cildinātu, sūtītu izplatījumā mūsu te un tagad rakstītās vēstules.

Zem padebeša
Elpo Dievs
Mans paša gars
Es esmu viens

Latgales vēstniecība "Gors",
Pils iela 4, Rēzekne, LV-4601
Sestdiena,
11. maijs, 18:00

Darba laiks

Pirmdiena: slēgts
Otrdiena: 12:00 - 18:00
Trešdiena: 12:00 - 18:00
Ceturtdiena: 12:00 - 18:00
Piektdiena: 12:00 - 18:00
Sestdiena: 12:00 - 16:00
Svētdiena: 12:00 - 16:00

Novērtē: