Populārā mūzika

Fiņķis. Hip-hop koncerts Pegaza Pagalmā

Šī nav raķešu zinātne, bet gan Tavas vasaras ugunīgākais un suģestējošas enerģijas bagātākais koncerts!

Hip-hopa zvaigzne Fiņķis — viens no pēdējā laika aktuālākajiem Latvijas populārās mūzikas pārstāvjiem — arī pie mums, Pegaza Pagalmā, jau šovasar, 6. jūlijā!

Hip-hop mūziķis un tekstu autors Fiņķis (Helvijs Fiņķis) kopā ar pavadošo sastāvu — Andri Strazdu, Kristapu Ērgli, Elzu Kaktiņu un Krišjāni Bremšu — apvieno elektroniskās mūzikas eksperimentus ar “grandžīgām” ģitāru partijām un dažādu ēru hip-hopa elementiem. Koncertā dzirdēsim gan dziesmas no 2022. gada aprīlī iznākušā albuma “Tāds slinkums”, kas tapis kopā ar eksperimentālās popmūzikas duo “PRAGAII”, gan Fiņķa agrīnos skaņdarbus.

Mūziķis zināms ar tādiem hitiem kā “Raķešu zinātne”, “Kā pavadīt jaunību” un “Maza Rīga”. Viņa debijas albums “Tāds slinkums” saņēmis Zelta Mikrofona nomināciju kā labākais hip-hopa albums. Arī mākslinieka videoklipi ir izpelnījušies augstu atzinību. 2023. gadu Fiņķis noslēdza ar pirmajiem solokoncertiem Rīgā, VEF Kvartālā, no kuriem pirmais tika izpārdots nieka pāris nedēļu laikā.

2024. gads mūziķim iesācies īpaši aktīvi — janvārī Fiņķis vadīja “Muzikālās bankas” finālšovu, kurā, vērtējot tikai klausītājiem, dziesma “Raķešu zinātne” ieguva 5. vietu. Teju tikko aizvadīta arī Mūzikas ierakstu gada balva “Zelta Mikrofons”, dziesmai “Raķešu zinātne” izpelnoties visvairāk jeb piecas nominācijas. No tām laurus plūca divās kategorijās — gada dziesma un labākais videoklips.

Pegaza Pagalms,
Kuršu iela 20, Liepāja
Sestdiena,
6. jūlijs, 21:00
Novērtē: