Pasaules mūzika

KRISTĪNE PRAULIŅA, LATVIJAS RADIO BIGBENDS UN REMIX HITI

Vasaras pašā plaukumā koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” uzmundrinošu, košu un augstvērtīgu džeza mūzikas vakaru radīs talantīgā dziedātāja Kristīne Prauliņa un apvienība “The Soulful Crew”, kā arī leģendārās grupas “Remix” dalībnieki Uldis Marhilevičs un Aivars Hermanis, kuri kopā ar Latvijas Radio bigbendu atskaņos grupas instrumentālos hitus jaunos aranžējumos.

Koncerta pirmajā daļā uz skatuves kāps Kristīne Prauliņa un “The Soulful Crew”, piedāvājot klausītājiem viegli romantisku, dvēselisku un aizrautīgu oriģinālmūziku angļu un latviešu valodā. Grupas skanējums variē no intīmi trausliem dziesminieku motīviem līdz pilnskanīgai, plašai soulmūzikas ekspresijai. Viņu mūzikā saklausāms blūzs, gospeļmūzikas elementi, soulmūzika, fanks, grūvs, brīžiem roķīgs džezs.

“The Soulful Crew” ir Kristīnes Prauliņas veidots oriģinālmūzikas sastāvs, kurā taustiņus spēlē Toms Mikāls, basu – Valters Sprūdžs, ģitāru – Jānis Kalniņš, bungas – Kaspars Kurdeko, bet dzied pati Kristīne. Viņu performances caurvij virtuozi ģitāras, klavieru, basģitāras un bungu solo brīži, piepilda Kristīnes teksti, balss dzidrums, siltums un spēks.

Latvijas Radio bigbends kopā ar Aivaru Hermani un Uldi Marhileviču koncerta otrajā daļā atskatīsies uz grupas “Remix” instrumentālo mūziku un U. Marhileviča un A. Hermaņa skaņdarbiem no 80. gados izdotajām skaņuplatēm “Uz veselību!” un “Naktsmājas”.

Kompozīcijas tapušas laikā, kad Latvijas Radio pēc Maestro Raimonda Paula iniciatīvas tika dibināts ansamblis ar tā brīža spēcīgākajiem jaunajiem instrumentālistiem – pianists Uldis Marhilevičs, ģitārists Aivars Hermanis, bundzinieks Vilnis Krieviņš un basģitārists Jevgēņijs Ščapovs (pēc 1989. gada – Eduards Glotovs). Ansamblim pievienojas dziedātājs Igo, un “Remix” kļūst par to supergrupu, ko pazīstam jau gandrīz 40 gadus. Tajā pašā laikā kolektīvs kā pavadošais ansamblis turpina ierakstīt dažādu komponistu skaņdarbus un strādā pie savas instrumentālās mūzikas programmas. Top tādi skaņdarbi kā “Cīņa”, “Spēle”, “Pilsēta” un leģendārais “Uz veselību!”.

Kompozīcijas īpaši šim koncertam aranžējis Latvijas Radio bigbenda pianists Viktors Ritovs, papildinot “Remix” skanējumu ar bigbenda tembrālajām krāsām.

Video: Kristīne Prauliņa & “The Soulful Crew” – “Change of Perspective” https://youtu.be/3Mt8SCJD17I

Piedalās:

Kristīne Prauliņa, vokāls
grupa “The Soulful Crew”

Uldis Marhilevičs, taustiņinstrumenti
Aivars Hermanis, ģitāra
Latvijas Radio bigbends

Norises vieta: koncertdārzs “Pūt, vējiņi!”

Organizē: Lielais dzintars

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts Kultūrkapitāla fonds

Biļetes: no 20,00 eiro
Pasākumam tuvojoties, biļešu cena var tikt mainīta.

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.

Koncertzāle "Lielais Dzintars",
Radio iela 8, Liepāja, LV - 3401
Piektdiena,
19. jūlijs, 19:00
Novērtē: