Pasaules mūzika

RAXTU RAXTI UN SINFONIETTA RĪGA

Liepājas koncertzāles pavasara sezonas noslēgumā uz lielās skatuves piedzīvosim īpašu maģiju, ko veidos mijiedarbība starp tautas un akadēmisko mūziku – grupu “Raxtu Raxti” un godalgoto kamerorķestri “Sinfonietta Rīga” diriģenta Normunda Šnē vadībā. Kopīgajā koncertprogrammā skanēs grupas “Raxtu Raxti” skaistākās dziesmas jaunos aranžējumos, kurus radījis Emīls Zilberts.


Valsts kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” allaž bijis atvērts sadarbībai ar neakadēmiskās jomas mūziķiem, paplašinot mūzikas jomu robežas un radot jaunatklājuma prieku. Grupas “Raxtu Raxti” mūziku raksturo profesionāls un izjusts izpildījums, degsme un nebaidīšanās eksperimentēt ar dažādiem tautas instrumentiem, kas daudzām labi pazīstamām dziesmām piešķir pavisam jaunas krāsas.


Muzikālo darbību “Raxtu Raxti” aizsāka ar Imanta Kalniņa daiļradi, izspēlējot to tautasmūzikai raksturīgā skanējumā. Koncertā dzirdēsim Imanta Kalniņa dziesmas “Karsta mana jauna dziesma”, “Rakstu raksti”, “Zanes dziesma” un citas. Grupa arī neatslābstoši izzina tautasmūziku un latviskās vērtības, radot mūsdienīgas un uzrunājošas kompozīcijas, kas uzlādē ar enerģiju un dzīvesgudrību. Programmā skanēs brīnišķīgās ‘‘Raxtu Raxtu’’ dziesmas – “Pūt, vējiņi”, “Rūtoj saule”, “Ai, saulīte, mēnestiņi” un citas.


“Raxtu Raxtu” līdere, etnomūziķe Kristīne Kārkle-Kalniņa tiek uzskatīta par vienu no jaudīgākajām mūslaiku skatuves balsīm – tīrradni ar dabisku muzikalitāti un maģisku spēku. Kolektīva patstāvīgo koncertgaitu debija notika 2014. gada rudenī, kad 18. novembrī koncertzālē “Rīga” “Raxtu Raxti” sniedza savu pirmo lielkoncertu, kas guva publikas nedalītas simpātijas un jūsmīgas atsauksmes. Grupa līdz šim izdevusi piecus albumus.


Šobrīd apvienībā “Raxtu Raxti” muzicē Kristīne Kārkle-Kalniņa (balss, vijole, kokle), Marts Kristiāns Kalniņš (balss, harmonijas, klavieres, stabules, oboja), Edgars Kārklis (balss, akordeons, dūdas, stabules), Armands Treilihs (basģitāra), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Ilze Grunte (ģitāras, arfa, mandolīna).
Piedalās:

Apvienība “Raxtu Raxti”
Valsts kamerorķestris “Sinfonietta Rīga”
Normunds Šnē, diriģents

Norises vieta: Lielā zāle

Norises ilgums: koncerts divās daļās, aptuveni 2 stundas un 30 minūtes

Organizē: Lielais dzintars

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts Kultūrkapitāla fonds

Biļetes: no 15,00 eiro
Pasākumam tuvojoties, biļešu cena var tikt mainīta.

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.

Atlaides:
Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
Goda ģimenes apliecības (“3+ Ģimenes kartes”) vai LT (“Šeimos kortelė”), vai EST (“Perekaart”) īpašniekiem – 25%

NB: apmeklējot koncertu, apmeklētājam jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

Grupu biļetes:
10–30 personas – 20%
30 un vairāk personas – 25%

Koncertzāle "Lielais Dzintars",
Radio iela 8, Liepāja, LV - 3401
Sestdiena,
25. maijs, 19:00
Novērtē: